Voetentuin

voor stralende voeten & handen

Provoet: uitleg pedicure & medisch pedicure

Bij mij in de salon bied ik voetverzorging aan die binnen het vakgebeid van de pedicure valt. Je kan daarnaast ook bij mij terecht voor cosmetische voetverzorging.

Voor het behandelen van risicovoeten werk ik samen met een aantal medische pedicures. Als jouw pedicure behandeling valt onder risico voeten, verwijs ik je door naar de medisch pedicure.

Lees hieronder voor welke voetproblemen en behandelingen je terecht kan bij een pedicure of medisch pedicure.

Vaak is het niet altijd duidelijk wat het verschil is tussen een (basis) pedicure en een medisch pedicure. Onze vakbrache Provoet legt het graag aan je uit. 


De ProVoet  pedicure

ProVoet kent twee verschillende soorten pedicures; de pedicure en de medisch pedicure. Voor welke voetproblemen kun je bij welke pedicure terecht ? 


Pedicure

De pedicure verzorgt nagels en de nagelomgeving, verwijdert overtollig eelt en likdoorns. Ook behandelt zij kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Naast het behandelen van voetproblemen is het ook mogelijk om je voeten te laten verzorgen met een cosmetische behandeling. 

Veel pedicures verwijderen niet alleen eelt en likdoorns, maar hebben ook cosmetische voetverzorging in hun aanbod. Veel pedicures hebben na de basisopleiding een nascholing gevolgd in voetverzorging bij diabetes- en/of reumapatiënten. Of hebben zich gespecialiseerd in nagelreparatie, nagelprotheses en ortheses.


Medisch pedicure

De medisch pedicure kan naast alle voeten van gezonde personen ook de voeten van personen met risicovoeten behandelen. Zij heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. 

Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Als jouw voeten vallen in de categorie risicovoeten, dan is een regelmatige behandeling belangrijk. 


De (medisch) pedicure werkt nauw samen met huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker.

bron: www.provoet.nl

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram